tiistai 8. toukokuuta 2012

Taideasiaa

TERVETULOA MAALAAMAAN – TÄMÄ ON MEIDÄN LUONTOMME

AREFS on aloittanut taidekasvatusohjelman TÄMÄ ON MEIDÄN LUONTOMME – THIS IS OUR NATURE Haukivuoren koulussa vuonna 2010. Tässä ohjelmassa AREFS kehittää uusia ideoita taiteesta, luonnosta, maisemasta sekä lasten taiteesta maaseudulla. Ohjelmaan on osallistunut jo useita eri taiteilijoita.

Minulla on ollut suuri ilo aloittaa taidetunnit myös Hiirolan koulussa vuonna 2011. Tänä vuonna olen työskennellyt 5. ja 6. luokkalaisten kanssa syksyllä ja esikoululaisten, 1. ja 2. luokkalaisten kanssa keväällä. Tulokset ovat olleet hienoja ja ainutlaatuisia. Lapset ovat työskennellet niin intensiivisesti ja sellaisella ilolla, että AREFS pyrkii jatkamaan tätä ohjelmaa.

Lisää tietoa koko ohjelmasta:Lapset olivat todellisia taiteilijoita. Oppituntien jälkeen he osasivat sekoittaa värejä moniksi eri sävyiksi ja maalata kauniita kuvia.

Tämän vuoden loppuhuipennuksena oppilaat haluaisivat jakaa tämän kokemuksen teidän vanhempien kanssa kutsumalla teidät osallistumaan taidetyöpajaan heidän kanssaan.

Tarkoituksena on järjestää yksi tai useampi tapahtuma, jossa vanhemmat ja lapset voivat työskennellä yhdessä. Lapset voivat opettaa vanhempiaan maalaamaan ja molemmat voivat nauttia tästä kokemuksesta. Näitä toimintoja suunnitellaan kesällä.

Vastaamalla ja palauttamalla alla  olevan lipukkeen ke 16.5. mennessä pääsette osallistumaan taidetyöpajaan. Ensimmäinen suunnittelukokoontuminen on ti 22.5. klo 17 Hiirolan koululla.

- - - - - - - - - - - - - -- -  - - - - -- - - - - - - -- - -- - - - -

 haluamme osallistua taidetyöpajaan

 emme tällä kertaa osallistu


________________   __________________
 oppilaan nimi              huoltajan allekirjoitus


JULKAISU

Jo projektin alusta lähtien on ollut tarkoituksena julkaista ohjelman tuotokset. Kahden vuoden työ eri luokkien ja eri-ikäisten lasten kanssa on kartuttanut hienon kokoelman lasten taidetta tällä seudulla.

Tänä vuonna AREFS taide ja kulttuuri aikoo julkaista kirjan taiteesta, luonnosta ja lasten taiteesta. Tämä kirja osoittaa maaseudulla kasvamisen tärkeyden ja sen, kuinka lapset kokevat lapsuutensa. Näiden lasten henkilökohtainen näkemys samasta aiheesta on arvokas meille kaikille.

Lasten työt herättävät innostusta kaikissa ja osoittavat sen, kuinka lapset kokevat ympäristönsä. Samalla ne ovat tämän maalaisseudun tärkeä ja väärentämätön dokumentti.

Kirja julkaistaan syksyllä ja sen hinta on 30 €, 31.8.2012 asti 26 €.

Lisää tietoa julkaisusta:
Katso myös esite.

AREFS tarjoaa kirjaa lapsille ja vanhemmille alennettuun 20 €:n hintaan.

Ystävällisin terveisin

Marja de JongEi kommentteja:

Lähetä kommentti