keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Retki Latupirtille

Nyt olemme palanneet retkeltämme. Sää suosi meitä. Parempaa kevättalven säätä ei olisi voinut toivoakaan.
Aurinko paistoi koko ajan täydeltä terältä. Moni meistä oli pukeutunut liian lämpimästi. Onneksi reppuihin mahtui jokin kerros. Järvellä ei edes tuuli käynyt. Pilkkijätkin tarkenivat istua pitkän aikaa avantojen äärellä. Kalaonni ei kovin mahtava ollut, mutta ainakin Lasse ja Jere nappasivat kumpikin ahvenen. Jeren ahven olikin ihan mukavan kokoinen. Se tuli ihan pois lähtiessä. Oli Janin pappakin saanut yhden kalan.
Aamulla heti alemmat luokat hiihtivät. Oli nautinnollista hiihtää, kun ei ollut mitään kiirettä ja latu oli todella hyvä.
Suuren suosion sai rannassa ollut napakelkka. Siihen pääsyä jonotettiin. Tuntui ihan hurjalta katsella sitä menoa. Ihmeesti lasten päät kestävät pyöritystä.
Saunan takana oli pulkkamäki. Ainakin osa lapsista kävi ottamassa vauhtia siinäkin.
Retkieväät olivat herkullisia. Saimme paistaa makkaraa tai ottaa jo valmiiksi paistetun. Lisäksi oli lihapiirakoita ja banaaneja. Juotavana oli lämmintä kaakaota tai mehua. Jos vielä jaksoi, voi ottaa juustonäkkileivän. Satu tarjoili meille kodassa nämä herkut.
Kilometrin kävely linja-autolle tuntui jostain syystä rankemmalta kuin aamulla kävely rantaan. Moni lapsi oli autossa tullessa ihan väsynyt. - Onneksi ei tarvitse huomiseksi tehdä läksyjä, totesi joku, joka oli tehnyt tehtävänsä jo eilen.
Nyt on kiva muistella raukein mielin onnistunutta retkeä. Lisää kuvia retkestä löytyy Kuvia Tapahtumista- sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti