torstai 1. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäiväjuhlaa valmistellen

Kekseliäisyys ja kärsivällisyys ovat käypää valuuttaa tällä viikolla niin oppilailla kuin aikuisillakin. Oppilaiden tuolit on nimittäin koottu juhlatilaan ensi maanantaita odottamaan. Pienten pulpetit ovat evakossa 3.-4. -luokassa. Sieltä pikkuoppilaat sitten piipahtelevat tuon tuostakin tavaroitaan hakemaan. Valloittavan kohteliaasti he pyytävät anteeksi aiheuttamaansa häiriötä, hakevat unohtuneen kirjansa tai vihkonsa ja sipsuttavat sitten takaisin omaan opiskelutilaansa, missä se milloinkin sattuu olemaan.

Kuudesluokkalaiset pääsivät kaupunginorkesterin kenraaliharjoitukseen nauttimaan klassisesta musiikista. Viidesluokkalaiset paneutuivat sillä välin juhlaohjelman viimeistelyyn ja harjoitteluun. Ehdittiin siinä katsomaan Ullakkokomppania-nimistä Dvd-näytelmää sota-ajan koululaisten elämästä, jotta päästäisiin varmasti tunnelmaan itsenäisen Suomen juhlintaa varten.

Välitunneilla koulun bändi tsekkaili soundejaan ja sovitti rymiä ja virettä yhteen laulusolistien kanssa. Odotus ja jännitys enteilevät toivon mukaan onnistunutta itsenäisyyspäiväjuhlaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti