keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Helsingin matka

           Eilen oli Tuulilla ja Irja-opella ikimuistoinen päivä! Kävimme Patentti- ja rekisterihallituksen toimitalossa Helsingissä. Tuuli palkittiin yhtenä voittajana kunniakirjalla ja 100e:n rahapalkinnolla. Olimme aikaisemmin syksyllä ottaneet osaa InnoKoulu-kilpailuun. Kilpailu oli tänä vuonna tarkoitettu Mikkelin alueen 1-2-luokkalaisille. Tuulin lisäksi viisi muuta pientä keksijää toisilta kouluilta niiasi ja kumarsi saadessaan palkintonsa.
           Paikalla oli arvokkaita vieraita, kuten Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtaja, Opetushallituksen pääjohtaja ja Puolustusvoimain komentaja, joitakin mainitaksemme. Mutta huomattavin kaikista oli Tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka kätteli voittajia.
            Varsinaisen juhlatilaisuuden jälkeen, ennen tarjoilua, presidentti kiersi katsomassa näyttelyä keksinnöistä. Tuulille hän sanoi:" Sinusta tulisi hyvä insinööri. Tällainen aita olisi hyvä koirille, niin kissat pysyisivät kaukana." Tuulin keksintö oli ääniverkko lampaille tai poroille. Verkko antaa rääkäisevän äänen, jos karhu on neljän kilometrin päässä verkosta. Yöllä verkko hehkuu.
             Tänään meidän on tarvinnut astua arkeen. Vaikeaa se on ollut, sillä eilen vielä elimme kuin aatelisnaiset.

Haltioituneissa tunnelmissa Tuuli ja Irja-ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti